cartuse originale, reumplere cartuse, cartuse cerneala si toner

marți, 1 iulie 2008

Tunisia


Tunisia este situata in partea de nord a Africii, pe litoralul Marii Mediterane. In partea de nord se intinde o regiune muntoasa, care se transforma usor intr-o regiune de campie roditoare, acoperind cea mai mare suprafata a tarii. O sesime din suprafata Tunisiei este acoperita de cel mai mare desert din lume, Sahara. Insula Djerba, parte integranta a Tunisiei, asigura conditii minunate pentru baie si sporturi nautice. Insula se afla la 7 km de continent. Plajele tunisiene sunt acoperite cu nisip fin.

Ce este de vazut:

Sahara: Oaze, asezari berbere, munti arizi sau dune gigant a desertul ofera aventura si magie, toate fara a fi nevoit sa renunti la confort. Ai optiunea unui hotel luxos si o masina dotata cu aer conditionat. De fapt nici o vacanta in Tunisia nu este completa fara Sahara. un safari de trei zile cu jeep-ul printre dunele Saharei va pune cu siguranta adrenalina in miscare. Sau ceva mai linistit, cum ar fi calaritul unei camile.

Cartagina: Situat in suburbiile capitalei Tunis, vechiul oras fenician si apoi roman isi dezvaluie si astazi o parte din istoria lui tulburatoare a o poveste a succesului si a decaderii, a distrugerii si a reconstructiei. Considerate pana nu de mult pierdute pentru totdeauna, vestigiile vechii civilizatii pre-romane au fost aduse la suprafata prin eforturile UNESCO. Muzeul National din Cartagina detine o colectie impresionnta de vase, statuete sau inscrisuri punice.

Sidi Bou Said. Satul pitoresc ridicat în stil tipic maur, în combinaţii de albastru şi alb, de unde priveliştea pe golful Tunisului este minunată, este locul de întâlnire al artiştilor. Localitatea Marsa este renumită pentru băile sale şi pentru cafeneaua Saf-Saf. Pe piaţă se află o moschee din vremea dinastiei Hafsid.

Hammamet Oraşul se află la 70 km de Tunis. este o zonă nou construită, situată în partea de sud a golfului, cu numeroase hoteluri moderne şi luxoase.

Port El Kantaoui Această perlă a turismului tunisian se află la 5 km de Sousse, spre nord. Portul cu sute de corăbii şi iahturi este înconjurat de căsuţe albe, aici găsim hoteluri luxoase construite în stil andaluz, terenuri de golf şi centrul de scufundări.

Dougga si Bulla Regia: Cele doua localitati evidentiaza, diferit, o civilizatie avansata pe care lumea contemporana cu greu si-o poate inchipui pentru acea vreme. Dougga, un oras roman extrem de bine pastrat, este tot ce ai putea visa cand te gandesti la un sit antic.

Tabarka: Padurile de pluta din Tabarka sunt o priveliste rara cu care doar cinci tari in lume se pot mandri.

Fanii Războiului Stelelor vor fi încântaţi să ajungă cu jeep-ul la locul unde s-a filmat producţia şi unde se păstrează mare parte din decoruri


El Jem, unde puteti vedea un amfiteatru de 3.500 de locuri si un colosseum aproape la fel de mare ca cel din Roma, cu o capacitate de 30.000 de locuri


Orasul Sousse este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 143 km de capitala Tunis.
Supranumit si perla Saharei, orasul Sousse este renumit pentru viata de noapte, plajele cu nisip fin si apa curata. In Sousse se poate vizita Medina - centrul vechi, Muzeul (opera de arta din perioada romana, sculptura, piese de arhitectura, mozaicuri pavimentare)Marea Moschee Ribat-ul care in timpul invaziilor devenea locul de refugiu al localnicilor.
Alte obiective turistice sunt catacombele, peste 200 de galerii unde se gasesc 15.000 morminte si Portul Kantaoui situat in centrul statiunii.

Conditii de intrare în tara: Cetatenii români nu au nevoie de viza turistica; pentru intrarea în tara este obligatorie prezenatrea pataportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrarii în tara.

Programul magazinelor: Luni - vineri între orele 8-12 si 16-20. Duminica majoritatea magazinelor sunt inchise. Soukh-urile (pietele traditionale) si medinele sunt deschise pâna seara tarziu.

Taxi, circulatia: Taxiurile galbene au tarif fix, dar recomandam ca în cazul unei calatorii mai lungi sa negociati tariful înainte de drum. Tariful pentru calatoriile pe timp de noapte poate fi mai scump cu 50%. Tunisia are o retea rutiera si feroviara foarte dezvoltata. Pentru calatoriile între orase este recomandat folosirea "Louage", taxi pentru 5 persoane.

Valuta locala, dinarul tunisian, nu este liber convertibila. Cursul este fix, stabilit de stat, si are fluctuatii mici, dar dinarii tunisieni nu pot fi schimbati inapoi in euro sau dolari decat la aeroport, in schimbul unui comision apreciabil. Cu alte cuvinte, schimbati bani doar pe masura ce aveti nevoie de ei. Schimbul din dolari sau euro in dinari se face la receptia oricarui hotel, de cele mai multe ori fara nici un comision.


• Suvenirurile tipice sunt: covoare tesute manual, piper din orasul sfant Kairouan, obiecte din lemn de maslin, ceramica din Nabeul, obiecte din piele. Cumparaturile sunt de neconceput fara o targuiala prealabila referitoare la pret.
• Nu fotografiati localnici fara sa le cereti acordul in prealabil.

Mancare/bautura: La restaurantele din hoteluri, alaturi de specialitati locale se gasesc si preparate europene. Printre specialitati întâlnim: carne de vita, carne de miel sau peste cu garnitura de cus-cus si legume, bricul (perinute din foetaj cu carne) preparat din peste ton, oua, carne tocata si legume. În bucataria trditionala predomina pestele si fructele de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe baza de miere, alune, curmale sau martipan. Apa de la robinet nu este potabila. Cele mai apreciate bauturi locale sunt: diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale , berea tunisiana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu